GoalGain

Hvorfor spise rå kost?

Råkost

Introduktion

Der er bred enighed om, at den bedste måde for mennesker at opretholde en sund livsstil er ved at spise råkost. Det kræver dog lidt viljestyrke overvejende at holde sig til råkost, der er uforarbejdet, men hvis du har den vilje, så vil du få utallige af fordele ud af råkost. I det følgende vil jeg give dig lidt kort information om, hvorfor råkost er godt at spise. I forhold til opskrifter til råkost så er det nemmeste for dig at skrive opskrifter til rå kost på google. Der kommer et hav af opskrifter.

Fordøjelsesprocessen
Ligeså snart du spiser noget, så frigiver du fordøjelsesenzymer, kaldet amylaser, og så begynder du at nedbryde kulhydrater.
Det sker i den ene halvdel af din mave. Når processen er slut. Dvs. når kulhydraterne er brudt helt ned, så bevæger det sig over i den anden side af din mave, hvor et andet enzym kaldet pepsin, som nedbryder proteiner til aminosyrer, frigives, og nu udskilles saltsyre også.

Som det næste trin så flyttes maden ind i tyndtarmen, hvor hovedparten af det fedt som du har spist, vil blive fordøjet.
Og allerede nu kan vi drage en parallel til, hvorfor rå fødevarer er sunde. Rå fødevarer er plante fødevarer, der ikke er opvarmet mere end 118 grader, hvilket gør, at enzymerne i føden bibeholdes, og der skal som sagt enzymer til for at nedbryde føden, så du kan få energi, men vi bliver dårligere og dårligere til at producere enzymer med alderen, og desto flere enzymer du løbende bruger, desto hurtigere går den nedadgående proces.

Med andre ord så bliver du dårligere til at fordøje din mad, og det kommer til udtryk i forhold til lavere energi samt overvægt. Fordi overvægt til dels er et resultat af, at enzymproduktionen ikke er tilstrækkelig til at nedbryde det, der indtages.

Når du spiser plantefødevarer med højt enzymindhold, som de har, så bidrager du med mere enzym og aflaster din egenproduktion, hvorfor den nedadgående proces går langsommere.

Derfor er rå mad godt. Enzymindholdet er højt!

Kalorierestriktion og faste
Det er bevist, at kalorierestriktion samt periodevis faste kan genskabe en god enzymproduktion, fordi kroppen i sådanne perioder når at reparere sig selv mere effektivt. Tænk på at enzymerne produceres forskellige steder. De steder kan du kalde produktionsmaskiner. Sommetider har produktionsmaskinerne godt af et eftersyn. Det sker, når du faster. Så hvis du skal være rigtig god ved din krop, så spiser du rå fødevarer plus, at du indimellem faster. Eksempelvis 24 timer. Det vil bl.a. betyde, at du får mere energi og reducerer din risiko for overvægt.